Materiaalit

Private Case on tehnyt uraaurtavaa työtä yhdistäessään ekologiset kierrätysmateriaalit ja korkeatasoisen designin. Yrityksen perustamisvuonna 1985 ensimmäinen tuotteiden valmistusmateriaali oli uusiopahvi, nykyisin käytetään paljon myös uusionahkaa.

Uusionahka


Uusionahka valmistetaan kenkä- ja laukkutehtaiden hukkapaloista. Nahkasuikaleet rouhitaan ensin pieneksi kuitumassaksi, johon lisätään sidosaine. Kuivauksen jälkeen massa prässätään uusionahkalevyiksi. Väripinnoittamattomina käytetään natural ruskeaa ja -harmaata, kirkasvärisissä nahoissa on väripinnoite.

Uusiopahvi


Pahvi sopii erityisen hyvin piirustussalkkuihin, säilytyslaatikoihin ja pakkauksiin. Ympäristöystävällinen uusiopahvi on kestävää ja siinä on miellyttävä luonnonmateriaalin tuntu.

PP-muovi


Kierrätettävä polypropeenimuovi on kevyt, helposti muokattava ja kestävä materiaali. PP-muovi soveltuu hyvin esimerkiksi pakkausten ja koteloiden valmistukseen.

Vaneri


Suomalaista koivuvaneria käytetään esimerkiksi vihkojen kansissa. Laserkuviointi soveltuu hyvin vanerin pintakoristeluun.

Korkki


Korkki on monikäyttöinen, luonnonmukainen ja uusiutuva materiaali. Monia tuttuja Private Case -tuotteita saa nykyisin myös korkkipintaisina.