Materiaalitiedot

Private Case ”Eco-lux”-tuotteet valmistetaan kestävän kehityksen mukaisesti uusiomateriaaleista mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä Suomessa. Tuotteissa käytetyt materiaalit pahvi, paperi ja nahka, ovat tarkkaan valittua sertifioituja uusiotuotteita. Raaka-aineiden valmistusprosesseissa on pyritty huomioimaan mahdollisimman pienet ympäristövaikutukset. Käyttämällä Private Case ”Eco-lux”- tuotteita kuormitat ympäristöä vähemmän tinkimättä tuotteiden toimivuudesta ja näyttävyydestä!

Uusionahka

Private Case Oy:n tuotteissa käytetty uusionahkaraaka-aine on valmistettu kenkä- ja laukkuteollisuuden hukkapaloista. Uusionahan valmistuksessa käytettävän nahan raaka-ainetoimittajiksi hyväksytään ainoastaan yritykset, jotka ovat CITES:n (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) hyväksymiä toimittajia. Valmis uusionahka on valmistettu 90%:sti uusiutuvista luonnonmateriaaleista eikä se sisällä ulkopuolisia synteettisiä kuituja.

 

 

Kierrätetty pahvi

”Eco-lux”-tuotteissa käytetty raaka-aine on kierrätyspahvi. Kierrätyspahvi on valmistettu uusiopaperista ja sen värjäyksessä ei ole käytetty haitallisia aineita. Läpivärjätylle materiaalille on myönnetty maailman vanhin kansainvälinen ympäristömerkki ”Blue Angel Eco-label”.

Läpivärjätyn pahvin lisäksi käytämme valituissa tuotteissa FSC® (Forest Stewardship Council) -sertifioimaa kierrätyspahvia. FSC®-merkein merkatut tuotteet noudattavat osaltaan korkeimpia sosiaalisia sekä ympäristöllisiä arvoja heijastavia periaatteita ja kriteereitä. FSC®-merkitty raaka-aine on valmistettu järjestön sertifioimista ja hyväksymistä kierrätysmateriaaleista.

 

 

Paperi

Private Case Oy:n käyttämä paperi on 100%:sti puuvapaasta kierrätyspaperista valmistettu huippulaatuinen offsetpaperi. Paperilla on muun muassa FSC®- ja ”EU Eco label” ympäristömerkit. Kierrätyspaperin ja massan alkuperäisen painovärin puhdistuksessa on käytetty ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittamaa ”process chlorine free”-menetelmää.

 

Painotyö

Private Case ”Eco-lux”-tuotteiden painotyö hankitaan alihankintana. Alihankintakumppaneiksi ovat valikoituneet yrityksiä jotka pyrkivät minimoimaan väriaineiden haitta-aineet. Tuotteista riippuen, käytämme sekä silkki- että offset- painoa. Silkkipainon värit ovat vaatimusten mukaisesti ympäristöystävällisesti lyijyttömiä ja myrkyttömiä. Offset painotyössä käytetään ympäristöystävällistä kemiatonta painoprosessia yhdessä kasvispohjaisten painovärien kanssa.