Private Case 5 Suunnittelu & materiaalit

Suunnittelu & materiaalit

Tuotteemme valmistetaan kierrätysmateriaaleista mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Päämateriaaleina ovat uusionahka, kierrätetystä paperista valmistettu uusiopahvi, luonnon huopa ja korkki. Kun hankit Private Case -tuotteen, hankit ekologista harmoniaa arkeesi.

Private Case -tuotteet suunnitellaan ja toteutetaan huolellisten ammattilaisten käsin Tampereella ja Lahdessa. Tuotteet valmistetaan kestävästi käsityönä yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Tuotteillamme on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus sekä Design from Finland -merkki.

Uusionahka

Private Case Oy:n tuotteissa käytetty uusionahkaraaka-aine on valmistettu kenkä- ja laukkuteollisuuden hukkapaloista. Uusionahan valmistuksessa käytettävän nahan raaka-ainetoimittajiksi hyväksytään ainoastaan yritykset, jotka ovat CITES:n (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) hyväksymiä toimittajia. Valmis uusionahka on valmistettu 90%:sti uusiutuvista luonnonmateriaaleista eikä se sisällä ulkopuolisia synteettisiä kuituja.

Uusiopahvi

Uusiopahvi on valmistettu kierrätetystä paperista ja sen värjäyksessä ei ole käytetty haitallisia aineita. Läpivärjätylle materiaalille on myönnetty maailman vanhin kansainvälinen ympäristömerkki ”Blue Angel Eco-label”. 

Läpivärjätyn pahvin lisäksi käytämme valituissa tuotteissa FSC® (Forest Stewardship Council) -sertifioimaa kierrätyspahvia. FSC®-merkein merkatut tuotteet noudattavat osaltaan korkeimpia sosiaalisia sekä ympäristöllisiä arvoja heijastavia periaatteita ja kriteereitä. FSC®-merkitty raaka-aine on valmistettu järjestön sertifioimista ja hyväksymistä kierrätysmateriaaleista.  

Luonnonkorkki

Luonnonkorkki on uusiutuva, ekologinen materiaali. Korkkitammen kaarna leikataan käsin huolellisesti noin 9-10 vuoden välein. Puut eivät vahingoitu toimenpiteestä ja ne halutaan pitää hyvässä kunnossa. Ikääntynyt puu kasvattaa paremman laatuista korkkikaarnaa ja samalla se sitoo hiilidioksidia pidempään. Tarkan käsittelyn ansioista korkkitammet voivat elää jopa 300 vuotta vanhoiksi.   

Paperi

Private Case-tuotteissa käyttämämme paperi on ympäristösertifioitu huippuluokkainen ”Premium offset-paperi”. Paperi on kirkkaanvalkoinen ja sille on helppo tehdä muistiinpanoja ilman, että siitä näkyy läpi. Paperille on myönnetty kansainväliset ympäristömerkit FSC®, EU Ecolabel sekä Nordic Swan Ecolabel. Paperimassan puhdistuksessa on käytetty ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavaa “process chlorine free” -menetelmää. Tästä osoituksena tuotteella on mahdollisuus käyttää Totally Chlorine Free (TCF) -merkkiä.

Painotyö

Private Case-tuotteiden painotyö hankitaan alihankintana. Alihankintakumppaneiksi valikoimme yrityksiä, jotka pyrkivät minimoimaan väriaineiden haitta-aineet. Tuotteista riippuen käytämme sekä silkki- että offset-painoa. Silkkipainon värit ovat vaatimusten mukaisesti ympäristöystävällisesti lyijyttömiä ja myrkyttömiä. Offset-painotyössä käytetään ympäristöystävällistä kemiatonta painoprosessia yhdessä kasvispohjaisten painovärien kanssa.